Kesäpäivän purjehdus, purjehdusohje

0 Comments

Tästä klikkaamalla pääset kilpailun omalle sivulleen tarkastelemaan mm. purjehdusohjetta.

Kesäpäivän purjehdus purjehditaan 6. päivä elokuuta, eli jo aivan pian. Kannattaa tulla mukaan kauden suurimpaan tasoituslukukisaan!best sex toy best female sex toy couples sex toys custom jerseys basketball adidas yeezy foam runner nike air jordan 11 cool grey silicone ass sex toy best jordan 4s adidas yeezy slides adidas stores nike air jordan 1 mid best nfl uniforms customized baseball jerseys nike air max for sale nfl shop chiefs

One thought on “Kesäpäivän purjehdus, purjehdusohje”

 1. Tervehdys kaikille!

  Olen jo useampana vuonna ottanut yhteyttä paikallisiin kilpailujärjestäjiin (N, V-71) ja pyytänyt noudattamaan virallista Finrating-sääntöä kilpailuja järjestettäessä. Valitettavasti kannanottoni eivät ole tuottaneet tulosta.

  Oma seurammekin on useaan otteeseen järjestänyt kilpailuja viitaten Finrating-sääntöön sitä kuitenkaan noudattamatta. Hyvänä tai oikeastaan huonona esimerkkinä on Kesäpäivän Purjehduskin. Kilpailu ei voi olla Finrating-kilpailu, puhumattakaan Finrating-mestaruuskilpailusta, koska siinä ei noudateta ko. sääntöä. Seuraavassa lainaukset säännöistä, joita kutsussa rikotaan ja jotka kaikki kiinnostuneet voivat kokonaisuudessaan lukea Avomeripurjehtijoiden nettisivuilta:

  1.3. Tuloslaskenta

  ”Millään muulla kuin voimassa olevalla Avomeripurjehtijat ry:n (AMP) julkaisemalla FinRating- taulukkoon merkityllä FinRating-todistuksella, ORC Club tai ORCi-mittakirjalla esiintyvällä tasoitusluvulla tai varustuksella kilpaileminen ei ole sallittua.”

  3.1. Yleiset vaatimukset veneelle

  ”Jotta vene voi osallistua FinRating-säännön mukaisiin kilpailuihin, on sen venetyypin löydyttävä voimassaolevasta FinRating-taulukosta tai sillä on oltava voimassaoleva FinRating-, ORC Club- tai ORCi-todistus. Kilpailunjärjestäjän tulee ennen kilpailua varmistaa, että jokainen kilpaileva vene täyttää nämä ehdot. Millään muilla (esim. toisista tasoitussäänöistä tai vanhoista tasoitusluvuista johdetuilla) tasoitusluvuilla kilpaileminen ei ole sallittua.”

  Näistä määräyksistä ei luulisi olevan vaikeata päätellä sitä, että ikivanhojen Lys-lukujen käyttö jaettuna jollakin luvulla ei ole sääntöjen mukaista.

  Näsijärven seurat vaikeuttavat linjauksillaan Finrating-säännön yleistymistä ja käyttöönottoa sekä ylläpitoa ja kansallista tukea, mikä on erittäin valitettavaa!

  Toki jokainen seura halutessaan saa ja voi järjestää kilpailuja omilla säännöillään, mutta Finratingin kanssa niillä ei ole mitään tekemistä. Jos FR-mittakirjan hankinta on ylivoimaisen vaikeaa, palataan sitten vanhaan Lys:iin ja otetaan vanhat luvut käyttöön, joskin lukuja ei sitten tietenkään ylläpidetä ja kehitetä ja uusille veneillehän luvun saaminen on vaikeaa tai jopa mahdotonta eli ollaan taas lähtöruudussa.

  Esa Lahtinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *