Sarjakilpailujen ja junnukisojen kokonaistulos

12 Comments

Tähän mennessä ajetuista sarjakilpailuista ja junnukisoista on nyt laskettu kokonaistulokset. Tilannetta voi seurata Kisat ja tulokset -sivun yläreunasta kohdista Sarjakisatulokset ja Junnukisatulokset. Voit myös klikata kyseisiä linkkejä tästä julkaisusta.

Tilannetta päivitetään manuaalisesti sitä mukaa, kun tuloksia saadaan ajetuista kilpailuista.

12 thoughts on “Sarjakilpailujen ja junnukisojen kokonaistulos”

 1. Tervehdys!

  Jos nämä puskapurjehdukset vielä jatkuvat ensi kaudella, niin kannattanee säästää kymppi viikossa ja hoitaa vaikka puutarhaa. Lys -tasoitus on suunniteltu ympyräradalle eikä makkaralle ja 5 ja 6 merkit ovat aivan liian lähellä rantaa, varsinkin kun ensi vuonna rannassa on vielä uusi rivi kerrostaloja. Puskaradalla ei vauhtireservejä pääse käyttämään, hyvänä esimerkkinä vaikkapa nopea Melges 24, joka häviää kaikkein eniten peitteisessä tuulessa. Ajetaan varjokisat vanhoilla lys -radoilla keskiviikkoisin ja jätetään pusikkopurjehdukset väliin.:-)

  1. No mene sitten hoitamaan puutarhaa. Kivempi se kun sinä ja sun veneesi joka on ruma kun nainen

 2. Huvittavaa! Silloinko asiat olivat kunnossa, kun Vitalina voitti jokseenkin kaikki kisat noin 15 vuoden ajan? Eikä mielekkäästä kilpailusta ollut tietoakaan. Nyt kun Vitalinan lys-luku on saatu vähän paremmin kohdalleen, on jopa ratoja sitkeästi kiertänyt Tuulia vihdoin voittanut Vitalinan pari kertaa. Hyvä!
  Onkohan vain niin, että makkararadalla purjehdustaidot ratkaisevat enemmän kuin ajettaessa hurua ympäri selkää. Lyssissä lähdöt ovat yleensä sitä luokkaa, että minut saadaan paljon nopeammilla veneillä kiinni vasta ensimmäisen ylämerkin lähellä. Sarjakilpailun 1 voitin 26 sekunnilla. Se olisi helposti otettavissa kiinni hyvällä lähdöllä ja onnistuneella purjehduksella. Sarjakilpailun 6 voitin 2 minuuttia 15 sekuntia. Sekään ei ole mitenkään tavoittamaton ero.
  Siitä olen Esan kanssa samaa mieltä, että Santalahden ja vanhan Kesoilin merkit ovat aivan liian lähellä rantaa. Olen jo noin 30 vuotta sitten ensimmäisen kerran ehdottanut niiden siirtämistä, mutta asia ei ole edennyt. Jossain vaiheessa perusteena oli se, että ei voida siirtää, kun ne on merkitty karttaan.
  Toisaalta noita merkkejä kierretään myös vanhoilla lys-radoilla. Niin nyt kuin ennenkin ”puskamerkeistä” hyötyvät ne veneet, joilla on korkein masto. Tuuli tulee Pyynikinharjun yli ja korkeamastoiset veneet lähtevät spinnulla karkuun, kun matalammat luovivat vielä pitkään merkille.
  Mitä tulee Barösund runtin tämän vuoden tuloksiin, kakkosnelosilla kävi säkä. Kisassa hitaimmat veneet lähtevät ensin ja nyt kävi niin, että kakkosneloset pääsivät ajamaan aika pitkään avotuulta. Sitten tuuli kääntyi päin ja nopeammat veneet joutuivat luovimaan suhteellisesti paljon pidemmän ajan.
  Muutenkin tänä kesänä on ollut kakkosneloselle sopivaa keliä. Paitsi yhtenä keskiviikkona, kun en viitsinyt lähteä ollenkaan.
  Tasoituspurjehdus nyt vain on tällaista. Ei siitä pitäisi vetää hernettä nenään jos ei aina voita. Paljon mieluummin minäkin ajajaisin OD-kisoja, mutta niitä ei 2.4 mR luokassa saada Tampereella aikaan.

 3. Tervehdys Harri!

  Näin vanhemmiten muisti pätkii itse kullakin, mutta jos sitä vähän virittelet, niin huomaat, että olemme pitkään käyttäneet nykyistä Avomeripurjehtijoilta saatua lukua. Välillä sitä laskettiin satasella ja sitten taas nostettiin ja ei minulla ole sen suhteen mitään huomauttamista. Sillä mennään mitä AMP antaa. Toisin kuin jotkut en myöskään ryhdy kantelemaan muiden luvuista, ei vain kuulu tyyliin, kunhan hieman hämmästelen. AMP:n asiantuntijat tekevät päätökset.

  Jos pienellä ja ketterällä rataveneellä ei ole Lys -kisassa ensimmäisenä yli linjan, on syytä katsoa peiliin. Meillä pienen yksiön kalustusta mukan raahavilla kölipaateilla manööverit ovat valitettavasti hieman kankeampia ja pitää myös varoa pikkuveneitä, ettei satu haavereita. Kun lisäksi meiltä puuttuvat teidän rataveneilijöiden ylivertaiset purjehduslahjat ja -kyvyt, niin eroa on yritettävä tehdä sillä mitä on käytettävissä. Rantapusikoissa tapahtuvat uudet startit, kuten viime kisassakin, eivät vain oikein suosi tasoituskilpailuja.

  Tampereella Lys -ksoihin on tehty omat lajin hengen mukaiset radat, joita on ajettu vuosikaudet, joten siirto ahtaalle makkaralle on hieman outo veto. Kun letka venyy, niin ylämerkin siirtäminen tuulen kääntymisen vuoksi on mahdotonta ja seurauksena on kahden viime kisan mukainen ”huruajo” merkiltä toiselle ilman kryssejä ja lenssejä. Monipuolisemmilla Lys -radoilla aina joillain osuuksilla saatiin kunnon kryssejäkin aikaan, vaikka tuuli kääntyili. Eli tilanne on juuri päinvastainen kuin kommenteissasi kuvailit.

  Seuraavaankin kisaan tuuliennuste lupaa ”huruilua puskissa”, mutta mennään silti katsomaan mitä tuleman pitää. Herne tiukasti molemmissa sieraimissa 🙂

  t:Esa

 4. Pahoittelut, että Vitalina ei päässytkään uusintaan. Yhdellä joukkueen jäsenellä on olkapää hajalla, yhdellä varvas ja minä kirjoittelen tätä Sydänsairaalasta…
  No, ensi kesänä uudella innolla ja ehkä jotakin muutakin saadaan kehitettyä…
  Oikein hyvää syksyä kakille!

  1. Kiitos samoin ja paranemisia! Ylläpito voisi poistaa tuolta edeltä nuo pari epäasiallista viestiä. Harmi kun ette pääseet mukaan. Oli tiukka kisa ja pienet erot, kahdella ensimmäisellä 21 sekuntia.

   1. Onneksi olkoon Harri, hyvin seilattu! Yritämme toipua ensi kauteen 🙂

 5. Minulle on henkilökohtaisesti ihan sama missä ajetaan, kunhan ajetaan. Aloitellessani purjehdusta Tampereella, koin hankalaksi tuulen mukaan vaihtuvat lys-radat. Purjehduksesta tuli suunnistusta ja jatkuvasti oli pelko, että oltiin menossa väärälle merkille. Ratakisoissa eksymisen vaara on huomattavasti pienempi.

  Puskapurjehdukseen en osaa oikein ottaa kantaa. Meidän kevytvenemäiselle Melgesille on särkänniemen ja kesoilin merkit todella vaikeita. Tuulen pyöriessä tai keventyessä vene pysähtyy samantien ja köli ei pidä venettä suorassa. Taiteilu merkin läheisyydessä kiristää välillä hermoja, mutta sama kai se on kaikilla.

  Tasoituskilpailuissa riidellään aina tasoitusten oikeudenmukaisuudesta urheilulajista riippumatta. Meidän veneellä on kohtuullisen iso tasoitus, mikä tekee menestymisen kisoissa haastavaksi. En kuitenkaan ostanut venettä kilpailumenestyksen vuoksi, vaan siksi että sillä purjehtiminen ja kilpaileminen on ihan pirun hauskaa. Minulla on ollut erittäin hauskaa kilpailla ja kiitos siitä kuuluu järjestäjille, sekä kanssakilpailijoille. Ilman järjestäjiä tai kilpailijoita ei päästä kisaamaan lainkaan.

  Ville

  1. Teillä on hieno vene ja ihan oikea asenne kilpailuihin. Noilla alkuperäisillä lys-radoilla vauhtikoneenne pääsisi vielä paremmin oikeuksiinsa. Pispalalanlahdelle harvemmin tuulee niin, että plaanaaminen onnistuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *