Kilpapurjehdusta heinäkuun viimeisenä viikonloppuna

0 Comments

Heinäkuun loppuun mahtui Näsijärvelle kaksi uutta purjehduskilpailua. Toinen niistä oli oikeastaan vanha tuttu, mutta eri vuorokaudenaikaan kuin ennen, ja toinen oli täysin uusi konsepti, jollaista ei ainakaan nuorempi polvi tiedä ennen järjestetyn.

 

Kesäpäivän purjehdus ajettiin lauantaina 27.7. Lämpötila oli suorastaan kuuma, ja tuulta pohjoisesta riitti kisan alussa ja lopussa. Isoa Otavaa kiertäessä kilpailijat saivat monta plägän hetkeä. Osanotto oli melko hyvää, maaliin pääsi 13 venettä, ja vain harva keskeytti. Rannassa sai makkaraa ja virvoitusjuomia.

 

Kilpailun voitti Alexandra (Inferno 31), kipparina Petri Laaksonen (TaPS)
Pienen LYSsin voitti Tuulia 2 (Jeanneau Sun 2000), kipparina Timo Kettunen (N)
Näsijärven nopein, eli ensimmäisenä maaliin tuli Patu (Melges 24), kipparina Ville Turunen (TaPS)

Loput tulokset kilpailusta

 

Tampereen (ensimmäinen) SRS-kevytveneregatta järjestettiin sunnuntaina 28.7.
Regatan ideana oli ajaa kevytveneillä joku pidempi rata, ja LYS-kisojen tapaan tasoitetaan ajat kertomalla purjehdittu aika kunkin jollan SRS-tasoitusluvulla. Kilpailua suunniteltiin viime kaudesta alkaen, ja nyt se kokeiluluontoisesti järjestettiin — Purjehtijat kiittelivät, ja ilmeisesti osallistuisivat mielellään uudelleenkin.

 

”Loistava tilaisuus päästä kokeilemaan uusia venetyyppejä!”
-Veikka Laser-purjehtija, sai kisaan lainaksi 2.4mR:n

 

Säät suosivat regattaa, sillä poikkeuksellisesti oli lämpimän auringonpaisteen lisäksi myös tuulta — pohjoisesta 4-8 m/s
Radan purjehti 14 venettä (osanotto yllätti järjestäjän positiivisesti!), ja eri veneluokkia löytyi 9:ää eri tyyppiä. Purjehduksen jälkeen rannassa tarjottiin  osanottajille jäätelöä palkintojenjakoa odotellessa.
Pienempien, Pikku-SRS -sarjassa seilanneiden, purjehtijoiden vanhemmat pääsivät seuraamaan lastensa purjehdusta lähietäisyydeltä turvaveneestä käsin.

 
Regatan voitto Iso-SRS -sarjassa meni Laser 4.7:llä purjehtineelle Helmi Ingetille
Pikku-SRS:n voitti Makkarapannulla (Zoom8) Onni Ahonen
Lisäksi jaettiin palkinto ”Sairaan Nopee” radan nopeiten purjehtineelle. Sen koppasi Otto Lähteenkorva & Akseli Orama Hobie Tigerilla

Regatan kaikki tulokset voit lukea klikkaamalla tästä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *