Tämä ohje opastaa sinut käyttämään lomakettamme, jolla ilmottaudutaan kilpailuihin.

Tapaus 1:

Olet retki-/kölivenepurjehtija, joka on ensimmäistä kertaa osallistumassa omalla veneellään esimerkiksi kesäpäivän purjehdus -kilpailuun.

Lomake toimii parhaiten järjestyksessä ylhäältä alas, ja on interaktiivinen, eli uusia kenttiä tulee esiin sitä mukaa, kun niitä tarvitaan!

 1. Valitse vetovalikosta kisa, johon aiot osallistua
 2. Alle aukeaa Luokka-kenttä. Valitse vetovalikosta veneluokkasi (Tasoitusluku)
 3. Nyt tuli esiin uusi kenttä — Vene. Koska veneesi on ensimmäistä kisaamassa, klikkaa nappulaa Lisää uusi vene.
  Täytä veneen tiedot, ja tarkista veneesi FinRating-tasoitusluku Avomeripurjehtijat ry:n taulukosta (linkki löytyy lomakkeesta). Täytä myös tasoitusluku ilman spinnua/genaakkeria omaan kenttäänsä (FinRating NS -sarake taulukossa). Tallenna vene. Nyt valitse veneesi vetovalikosta.
 4. Nyt seuraa tärkeä kohta — Kipparin ilmoittaminen. Kirjoita väh. 3 merkkiä kenttään, ja valitse ”Lisää uusi kippari”.Sinut ohjataan sivulle, jossa syötetään sähköpostiosoite, etu- ja sukunimi. Syötä koko sähköpostiosoitteesi, jota käytät vastaisuudessakin. Emme tule ikinä pyytämään sähköpostivahvistusta tai salasanaa → Tämä ei ole käyttäjätunnus, joten ei hätää mielipiteen ”taas pitää muistaa niitä salasanoja” -kanssa. Sähköposti on vain yksilöivä tunnus, jolla mahdollistetaan mm. tulostenlasku. Mikäli sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit keksiä itsellesi minkä tahansa osoitteen (esim. muodossa etu.sukunimi@seura.fi), jonka muistat myös tulevaisuuden ilmoittatumisissa. Kun olet rekisteröinyt itsesi, palaa takaisin lomakkeeseen, kirjoita kippari-kenttään sähköpostisi ihan kokonaisuudessaan. Saattaa kestää hetki, kun nimesi ilmestyy kentän alapuolelle. Kun se tulee, klikkaa sitä. Jos nimesi ei ilmesty, tarkista että kirjoitit sähköpostisi oikein. Jos ei vieläkään toimi, ota yhteyttä hallinta(ät)nasijarvenkilpailut.fi.
 5. Täytä miehistösi tiedot, tai jätä tyhjäksi jos olet yksin.
 6. Valitse seurasi vetovalikosta. N, TaPS ja V-71 ovat tuotu listassa valmiiksi kärkeen, loput ovat aakkosjärjestyksessä.
 7. Lähtökohtaisesti spinaakkeria käytetään kisoissa. Jos kuitenkaan et käytä, klikkaa liukunappulaa ”Spinaakkeri”-rivillä.
 8. Klikkaa vielä tietosuojahyväksyntälaatikko, ja ilmoittaudu.

Tapaus 2:

Olet jollapurjehtija, joka osallistuu ensimmäistä kertaa viikkokisaan, esimerkiksi junnujen pokaalikilpailuun Optimisti-jollalla.

Junnujen ilmoittautuminen on yleensä ohjaajien vastuulla, mutta mikäli ilmottaudutkin itse — hienoa! Tässä ohjeet.

 1. Valitse vetovalikosta kisa, johon olet osallistumassa (Junnujen pokaalikisa, Junnukisa 6, tms)
 2. Alle aukeaa Luokka-kenttä. Valitse vetovalikosta veneluokkasi (Optimisti)
 3. Valittuasi luokan, avautuu alle kaksi uutta kenttää. Täytä purjenumerosi, jolla aiot kisata, ja veneesi nimi. Jos veneelläsi ei ole nimeä — Voi harmi! Sitten täytyy jättää kenttä tyhjäksi.
 4. Nyt seuraa tärkeä kohta — Kipparin ilmoittaminen. Kirjoita väh. 3 merkkiä kenttään, ja valitse ”Lisää uusi kippari”. Aukeaa uusi välilehti, jossa rekisteröit itsesi kippariksi. Syötä sähköpostiosoite, jota aiot käyttää vastaisuudessakin, sekä etu- ja sukunimesi. Mikäli sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit keksiä itsellesi minkä tahansa osoitteen (esim. muodossa etu.sukunimi@seura.fi), jonka muistat myös tulevaisuuden ilmoittatumisissa. Kun olet rekisteröitynyt, palaa takaisin lomakkeeseen, ja kirjoita kippari-kenttään sähköpostisi ihan kokonaisuudessaan. Kun nimesi ilmestyy kentän alapuolelle, klikkaa sitä. Jos tulee ilmoitus ”kipparia ei löytynyt”, tarkista että kirjoitit sähköpostiosoitteesi oikein. Jos ei vieläkään toimi, ja varmasti rekisteröidyit, ota yhteyttä hallinta(ät)nasijarvenkilpailut.fi
 5. Valitse edustamasi seura vetovalikosta. TaPS, N ja V-71 ovat tuotu kärkeen valmiiksi, loput ovat aakkosjärjestyksessä.
 6. Klikkaa vielä tietosuojahyväksyntälaatikko, ja paina ilmoittaudu.

Hyviä kisahetkiä!